:: Bandet / Henrik - Bas

Jens Henrik Andersen

Email henrik @ onlocation.dk
Startede On Location i 1990
Spiller på Bas & keyboard
Bandets Minister for management og økonomi
Fødselsdato 25. september 1958
Fødeby Fakse

Året er 1970 og 4 venner fandt ud af de ville lære at spille guitar. De fik fat i en lærer, Ole Nielsen, der tog sig godt af dem. De fandt hurtigt ud af, at de ville lave et orkester – men 4 på guitar var ikke lige perfekt til den slags musik de havde i tankerne, så Henrik hoppede på tog bassen, Per tog trommerne mens Søren og Gert holdt fast i guitarerne. Navnet blev ”Effort for Effect”. De seje, unge drenge spillede en del til skolefester, men da samme besætning skiftede navn til ”Rolle kvartetten” begyndte det at gå stærkt. De spillede på hele Østsjælland til diverse konfirmationer, klubfester osv. Men da ingen af dem havde kørekort måtte deres forældre transportere anlæg.

Kvartetten stoppede dog i 1978 og Henrik startede et nyt band op sammen med Kurt, Mogens og Bjarne. Bjarne holdt desværre ikke længe så de fortsatte som trioen ”Lodies” og skrev solokontrakt med Eugen Tajmer Booking indtil de stoppede i 1983, selvom der ellers var mange spillesteder dengang - Bristol i Nakskov, Landsbyen i Køge og Næstved, Høve Skov, Royal i Holbæk, Ritz osv.

Henrik lagde så småt bassen på hylden, men det blev kun til en længere pause. Han blev nemlig, i det tidlige forår 1990, overtalt til at starte op sammen med Kurt fra det gamle ”Lodies”, Ole - hans spillelærer og Per, som stadig også er med i On Location. Siden er hele landet besøgt adskillige gange fra nord til syd fra øst til vest... 

 

Favorit YouTube-video

Siden 1990  © On Location